Ghostwatch (1992)


Bannlyst fra BBC med streng beskjed om å aldri vises igjen. Det var Ghostwatch (Manning 1992) sin skjebne etter den ble vist på halloween foran godtroende briter i 1992. Et kamerateam skal dokumentere overnaturlige hendelser i et hus, og jammen skjer både det ene og det andre. Det hele var lagt fram som et reelt program, men var selvsagt iscenesatt og scriptet fra bunden av. At de hadde med tillitsfulle britiske programledere, som Michael Parkinson, Mike Smith og barne-TV-personligheten Sarah Greene, var nok en medvirkende faktor for at folk tok det som god fisk.

Tillitsfulle programledere?

Ghostwatch var også tema for vår niende episode av Filmjunkiene, som vi la ut på halloween for tre år siden. I den forbindelse tenkte vi det ville være morsomt å dra den fram igjen, for nye seere og folk som ikke har sett den siden vi la den ut. For i tillegg til at vi anmeldte Ghostwatch, la vi også inn en rekke mystiske detaljer i bakgrunnen. Få har kommentert på dette, kanskje du klarer å peke dem ut?