Haust – No Christmas (musikkvideo)


Regi / Foto / Klipp / SFX – Aleksander U. Serigstad
Regiassistent / Grading – Ivar N. Fallet
Foto – Thomas Hilsen

Vi har mekket musikkvideo for punkbandet Haust og låta «No Christmas»! Dette er en fin liten anti-juleslager, som ble gitt ut i fjor på en split med Okkultokrati kalt «Black Hole X-mas» (2011). Perfekt julegave dette, kan kjøpes her! Plata er gitt ut på undergrunnslabelet Fysisk Format, som også har mange andre fete band under vingen, som spelemannsvinnerne Årabrot, Dark Times og overnevnte Okkultokrati.


«No Christmas» er basert på en falsk anmeldelse vi laget i Filmjunkiene jula 2010, der vi tok for oss en glemt norsk juleskrekkfilm fra 80-tallet kalt Blodrød Jul. En av våre mest beryktede episoder dette her. Mange ble forbløffet over at en slik film i det hele tatt var blitt laget i Norge på den tiden, men det mange ikke visste var at filmen ikke eksisterte. Vi hadde iscenesatt hver eneste scene, og lagt det fram som om den var «en glemt norsk b-filmperle». Hele stuntet var sterkt inspirert av Peter Jacksons Forgotten Silver(1995), og i likhet med Jacksons mockumentary gikk folk fem på. Spøken ble holdt hemmelig fram til sommeren 2011, da vi avslørte den i vår 35-te episode «To års spectacular».

Filmjunkiene #26 Blodrød Jul

Et år senere ble vi kontaktet av Vebjørn fra Haust, der han spurte om vi vil lage en musikkvideo ut av Blodrød Jul-klippene. Det takket vi selvsagt ja til, og skjøt i tillegg en rekke nye klipp i Kristiansand og Lillehammer nå i november og desember. Vi fikk litt spenn av Haust til gore og julepynt, men ellers er videoen skutt for knapper og glansbilder. Så mye blod, svette og slitte VHS-taper måtte til for å få videoen ferdig. At undertegnede stod for både regi, foto, klipp og special effects, gjorde at det har vært mye å stri med. Men moro har det nå vært, og vi hadde aldri klart det uten hjelp fra folk både foran og bak kamera. Så benytter anledningen til å takke Andreas (Kåre), Arvid (Guffen), Børre, Jolly, Vegard, Ole Magnus, Adrian og Sølvi for god hjelp! Og ikke minst Ivar som har stått på og vært med hele veien, Torjus som troppet til under Kristiansand-opptakene og Thomas Hilsen som stod for foto på de første opptakene vi gjorde. Her et lite glimt fra innspillingen av juletrescenen i 2010:

Ivar, Aleksander, Børre og Jolly under innspillingen av juletrescenen.

Nå som episoden har tatt steget til musikkvideoens verden, er det neste målet å gjøre den om til en spillefilm. Når vi omsider får prosjektet på beina, kan dere vente dere en slags Lasse & Geir (Wam 1976) møter Silent Night, Deadly Night (Sellier Jr. 1984). Full av sort humor, rebelske tenåringer, norsk julestemning, blod og gørr.

Se flere bilder fra innspillingen av videoen på vår Facebook-page.

P3 har også skrevet en festilig artikkel om videoen som kan lese her.

Aleksander U. Serigstad